Jorden Boulet & Joke Hansen

  • Tentoonstelling
Deze zomer slaan VONK & Z33 de handen in elkaar voor de tentoonstellng van Jorden Boulet en Joke Hansen. Beiden zijn afgestudeerd aan de PXL-MAD en hebben sinds enkele jaren een atelier bij VONK. Ze tonen voor de eerste keer hun werk bij Z33.

Jorden Boulet
Apocalypse Now
Klassieke beelden uit de moderne schilderkunst, reclame of film vormen de inspiratie voor Jorden Boulet (1990). Zo ook in de reeks Apocalypse Now. De exotische setting uit de gelijknamige oorlogsfilm van Francis Ford Coppola is het vertrekpunt. Boulet gebruikt enkele iconische verwijzingen als leidraad: de walm van napalm, het paradijselijk strand, de helse tocht over de rivier naar het hart van de jungle. Een drukkend gebruik van zwart en agressieve ingrepen van kleur en materie brengen de thematiek van oorlog en menselijke wreedheid tot uiting. Het resultaat zijn associatieve beelden op filmisch formaat, vol mysterie en exotisme.

Joke Hansen
Between Canyons and Deserts
Joke Hansen (1979) daagt de grenzen van het schildersdoek uit. Ze breekt uit het traditionele raster met een vrij gebruik van vormen, gebaren en texturen. Weg van het ‘gesloten’ paneel, als een rechthoek, vierkant, cirkel of ovaal leidt dit tot ‘shaped canvases’. Schilderijen die als beelden aanvoelen, of is het nu omgekeerd? In deze reeks plaatst ze dromerige vormen op foto’s van woestijnheuvels en zeezichten. Met bovendien een nieuwe muurschildering in Z33.

De tentoonstelling is een samenwerking van VONK en Z33.
Lees meer

Wanneer

tot

open op:

  • Maandag van 11:00 tot 18:00
  • Woensdag van 11:00 tot 18:00
  • Donderdag van 11:00 tot 18:00
  • Vrijdag van 11:00 tot 18:00
  • Zaterdag van 10:00 tot 18:00
  • Zondag van 10:00 tot 18:00

Waar

Z33
Bonnefantenstraat 1
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis

Reservaties

Organisator

Z33

Status

Gaat door
Jorden Boulet & Joke Hansen
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.