Incidentally insights #3 - Tijdelijk gesloten

  • Tentoonstelling
  • Meerdere kunstvormen
Limburgs kunstenaar Patrick Ceyssens creëerde voor het Jenevermuseum een werk binnen de thematiek van Screen it!, de vijfde editie van de Stadstriënnale Hasselt-Genk.

Zijn werk gaat over aandacht of hoe de artistieke praktijk het gezichtspunt van de toeschouwer kan veranderen. Hij onderzoekt de experimentele wisselwerking van indirecte parameters en krachten in beelden. Deze kunnen volgens hem leiden tot mogelijke nieuwe betekenissen in een ander sensatiegebied.

Voor de gelegenheid creëerde de kunstenaar een beeld waarin hij de herinnering van een geromantiseerd en gerasterd landschap laat samensmelten met de omgeving van het Jenevermuseum, zijn geschiedenis en betekenis. Op die manier zal ons bewustzijn de indrukken die binnenkomen organiseren tot andere (mentale)beelden, denkbeelden. Hier bovenop komt de omwenteling die ontstaat door de veranderingen van de seizoenen en andere posities van de toeschouwer.

Het gerasterde beeld is een storm, een beeldige aanval op de geest onder invloed van alcohol. In de vele foto’s, affiches en schilderijen uit de museumcollectie zijn dronken mensen te zien of de restanten van een bezopen ruimte. Mensen in een roes, een begeestering, vervoering. Ook het gewoel van het distilleerproces is een associatie, jenever is daarom ook een ‘sterke’ drank. Dit nieuwe transparante beeld is constant beweeglijk, het is bijgevolg de waarneming van de verschuiving en de onrust. En elke toeschouwer zal zodoende een unieke kijk krijgen, een ‘in’ zicht als inspiratie voor de meest individuele interpretatie die mogelijk wordt ten opzichte van een afbeelding: iedereen wordt kunstenaar.

Meer info over Screen It! is te vinden op www.stadstriennale.be.
Lees meer

Wanneer

tot

open op:

  • Dinsdag van 10:00 tot 17:00
  • Woensdag van 10:00 tot 17:00
  • Donderdag van 10:00 tot 17:00
  • Vrijdag van 10:00 tot 17:00
  • Zaterdag van 10:00 tot 17:00
  • Zondag van 10:00 tot 17:00

Waar

Jenevermuseum
Witte Nonnenstraat 19
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis
museumpassmusées: gratis

Links

https://www.jenevermuseum.be/nl/bezoek/expo
Incidentally insights #3 - Tijdelijk gesloten
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.