'Incendio' van Antonio Vega Macotela

  • Tentoonstelling
  • Audiovisuele kunst
Op zaterdag 5 oktober opent de tentoonstelling 'Incendio' van Antonio Vega Macotela bij CIAP (Hasselt). Het project en de presentatie zijn een samenwerking tussen CIAP en FLACC en maken deel uit van de Stadstriënnale Hasselt-Genk. Incendio is een nieuw hoofdstuk in een langlopend project The Q’aquchas Ballade van Antonio Vega Macotela, waarin de figuur van een ‘hacker’ als een agent van politieke en sociale ontwrichting wordt onderzocht, in tijden waarin informatie de meest waardevolle bron is.

De serie wandtapijten die in CIAP te zien zijn, trekt een parallel tussen de hackersgroep geleid door Nos del Abismo en de Q’aquchas, een bende piratenmijnwerkers, die in de 18e eeuw de Boliviaanse mijnen geëxploiteerd hebben, wanneer de legitieme mijnwerkers verplicht waren om te rusten. Hetzij het delven van zilver of van data, beide groepen gebruiken met succes achterpoortjes om de bestaande machtsstructuren te ondermijnen en het systeem te ‘hacken’.

Antonio Vega Macotela (°1980) is een multidisciplinaire kunstenaar gevestigd tussen Mexico en Amsterdam, wiens werken reeds internationaal werden tentoongesteld, onlangs tijdens Documenta 14 in Kassel, en in het Hammer Museum, Los Angeles, VS.

Partners: FLACC werkplaats voor beeldend kunstenaars, Stadstriënnale Screen-it. Met de steun van: Labor Mexico, Vlaamse Overheid, Stad Hasselt en Stad Genk, en de CIAP leden.
Lees meer

Wanneer

tot

open op:

  • Woensdag van 11:00 tot 18:00
  • Donderdag van 11:00 tot 18:00
  • Vrijdag van 11:00 tot 18:00
  • Zaterdag van 13:00 tot 17:00
  • Zondag van 13:00 tot 17:00

Waar

CIAP
Lombaardstraat 23
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis

Contact

info@ciap.be
+32(0)11 22 53 21

Organisator

CIAP
'Incendio' van Antonio Vega Macotela
Deel deze pagina: