Het Wensenfestival - Tanabata

  • Festival
  • Samenleving
In de zevende maand is het Tanabata, ook bekend als het Wensenfestival of het Sterrenfestival. Het begin van de zomer wordt gevierd met een van de beroemdste festivals van Japan. Tijdens Tanabata trekken Japanners hun yukata, een luchtige, dunnere kimono, aan en viert men feest tot laat in de zomeravond met eten, drinken en muziek.

Ook in de Japanse Tuin vieren we deze zomer weer Tanabata. De hele dag door neem je deel aan verschillende traditioneel Japanse workshops, kijk je naar demonstraties van de Japanse kunst of geniet je van authentiek Japanse muziek. Terwijl je door de tuin wandelt is er natuurlijk ook de mogelijkheid om te genieten van Japanse lekkernijen bij de aanwezige kraampjes.

Daarnaast is ook het opschrijven van je dierbaarste wens en deze aan een boom hangen een traditie van Tanabata, welke we in de Japanse Tuin graag in ere houden. Op deze dag decoreren bezoekers verschillende bomen in de Tuin met hun wensen.
Lees meer

Wanneer

tot

Waar

Japanse Tuin
Gouverneur Verwilghensingel 23
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 6
Senioren 65+, groepen van meer dan 15 personen: € 4,5
Studenten met studentenkaart: € 1
Kinderen tot 12 jaar; UiTpas Hasselt; Klasse Lerarenkaart; cosplay; Riebedebie pas: gratis

Contact

japansetuin@hasselt.be
011 23 96 66

Organisator

Japanse Tuin

Links

http://www.japansetuin.be
Het Wensenfestival - Tanabata
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.