Het Obon Festival - Obon Matsuri

  • Festival
  • Samenleving
Op 13 - 14 en 15 augustus vieren we in de Japanse Tuin het Obon Festival (Obon Matsuri). Obon is een van de beroemdste traditionele feesten van Japan en wordt gevierd met verschillende kermissen, spelletjes en zomerfestivals.

In de Japanse Tuin vieren we Obon met een speciale nocturne, een zeldzame kans om de Japanse Tuin in de avond te kunnen bewonderen.

Ook tōrō nagashi, de Japanse traditie van het te water laten van kleine lantaarns, zetten we graag voort in de Japanse Tuin. Na het vallen van de avond licht de Japanse Tuin op bij het vuur van de kleine drijvende lantaarns, en verandert de vijver voor het ceremoniehuis in een zee van lichtjes. Ook bezoekers zijn welkom om deel te nemen aan deze traditie en hun eigen lantaarn op het water te zetten, om zo samen met ons de tuin te versieren.

Obon is een traditie die meer dan 500 jaar teruggaat, waarbij mensen zich richten op het herdenken van hun voorouders. Hoewel Obon door heel Japan gevierd wordt, verschillen de gebruiken soms erg per regio. Zo zijn er verschillende tradities voor zang, dans en eten, en ook verschilt de datum soms per gebied. Het feest wordt wel altijd in de zomer gevierd.
Lees meer

Wanneer

  • tot
  • tot
  • tot

Waar

Japanse Tuin in Hasselt
Gouverneur Verwilghensingel 15
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 6
Senioren 65+, groepen van meer dan 15 personen: € 4,5
Studenten met studentenkaart: € 1
Kinderen tot 12 jaar; UiTpas Hasselt; Klasse Lerarenkaart; cosplay; Riebedebie pas: gratis

Contact

japansetuin@hasselt.be
011 23 96 66

Organisator

Japanse Tuin

Links

http://www.japansetuin.be
Het Obon Festival - Obon Matsuri
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.