Hasselt Fietst

  • Sportactiviteit
Hasselt is dé uitvalsbasis om Fietsparadijs Limburg te verkennen en dat zetten we tijdens het Pinksterweekend, meer bepaald op zondag 5 en maandag 6 juni extra in de verf. Op Pinkstermaandag 6 juni zijn we immers startplaats voor de belangrijkste profwielerwedstrijd in onze provincie: de Ronde van Limburg. Om dit gebeuren nog meer in de kijker te plaatsen kan je op zondag 5 en juni naar ‘Hasselt Fietst’, een heuse fietsbelevenis met een outdoor fietsmarkt en drie smaakvolle fietsroutes voor jong en oud, recreatieve of getrainde fietsers. Uitvalsbasis en startplaats is het Verbindingsplein – Quartier Bleu. Op het verbindingsplein maak je kennis met alles wat met fietsen te maken heeft tijdens onze fietsmarkt.

Programma
Zondag 5 juni:
08u – 10u: vertrek toertocht Hasselt Fietst I Toertocht Ronde van Limburg
13u – 15u: vertrek familiefietstochten
13u – 17u30: fietsmarkt

Maandag 6 juni:
10u – 12u30: fietsmarkt
13u30 Start wedstrijd Ronde van Limburg

Fietsmarkt
Fietsen op rollen: Ballonnenblazen met de fiets. Hoe sneller je fietst hoe sneller je je ballon opblaast. Wie zijn ballon ploft het eerst?

Eenwielers: Laat de acrobaat in je los. Circusschool Balancirk leert je balanceren op eenwielers. Je kent ze wel: die fietsen met één wiel en geen stuur. Durf jij de uitdaging aan?

Gekke fietsen: Wil je eens gek doen? Stap dan op één van de gekke fietsen zoals de toverfiets, de plooifiets, hobbelfiets of één van de verschillende historische fietsen.

Space bikes: Daag je tegenstander uit om zo snel mogelijk helemaal over kop te gaan met een fiets. Onmogelijk? Nee, met kracht en doorzettingsvermogen lukt dit iedereen.

Er is nog veel meer:
• Mobiele pumptrack 'Little Champion Parcours'
• Laat je fiets graveren!
• Maak kennis met de fietsbib!
• Stand van de Lokale Politie
• Verzekering e-bike
• Babbelfietsen
• Fietshandelaars

Drie fietsroutes op ieders maat
Wil je op zondag 5 juni graag mee fietsen? Dan kan je kiezen tussen twee recreatieve routes op maat van families met kinderen, met animatie, een zoektocht en enkele leuke stopplaatsen onderweg. Ben je eerder van de koersfiets? Dan kan je je samen met je fietsmaten uitleven op een toertocht van 80 km; een gedeelte van dat parcours zullen de profs de dag nadien tijdens De Ronde van Limburg aandoen.

Hasselt fietst | Korte familieroute ( 13 km ) 

Deze recreatieve route is uitgestippeld op maat van families met kinderen (leeftijd van7/8 jaar tot 12 jaar), met animatie, een zoektocht en enkele leuke stopplaatsen onderweg. Fiets doorheen verschillende gebouwen in de stad zoals het Smaaksalon, Plopsa Indoor Hasselt,… of houd even halte aan de interactieve stopplaatsen zoals een ambulance aan de spoedafdeling van het Jessa ziekenhuis, brandweerwagen aan de kazerne,… Alle deelnemers komen in aanmerking voor de tombola met leuke prijzen en als hoofdprijs een E-Bike!

Start- & eindplaats is het Verbindingsplein | Quartier Bleu.
Meld je aan voor vertrek aan de infostand en bekom alle info.
De prijsuitreiking van de tombola vindt plaats om 17u.

Vertrek zo 5 juni tussen 13.00-15.00
Prijs volwassene: 5€
Prijs kind tem 12 j: 2.5€

Hasselt fietst | Lange familieroute (25 km) 
Deze recreatieve route is uitgestippeld op maat van families met kinderen (leeftijd van 9 jaar tot 12 jaar), met animatie, een zoektocht, bevoorrading en enkele leuke stopplaatsen onderweg. Fiets doorheen verschillende gebouwen in de stad zoals het Smaaksalon, Plopsa Indoor Hasselt,… of houd even halte aan de interactieve stopplaatsen zoals een ambulance aan de spoedafdeling van het Jessa ziekenhuis, brandweerwagen aan de kazerne,… Op deze recreatieve fietsroute passeer je ook Domein Kiewit, de luchthaven van Kiewit & de Platwijers
Alle deelnemers komen in aanmerking voor de tombola met leuke prijzen en als hoofdprijs een E-Bike!

Start- & eindplaats is het Verbindingsplein | Quartier Bleu.
Meld je aan voor vertrek aan de infostand en bekom alle info.
De prijsuitreiking (waaronder een elektrische fiets,…) vindt plaats om 17u.

Vertrek zo 5 juni tussen 13.00-15.00
Start- & eindlocatie: Verbindingsplein | Quartier Bleu.
Prijs volwassene: 5€
Prijs kind tem 12 j: 2.5€
Lees meer

Wanneer

  • zondag 5 juni 2022 van 08:00 tot 17:30
  • maandag 6 juni 2022 van 10:00 tot 17:00

Waar

Quartier Bleu
Gelatineboulevard, 3500 Hasselt
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 5
kind tem 12j: € 2,5

Leeftijd

7+

Reservaties

Organisator

Hasselt sport

Links

https://www.sporthasselt.be/activity/indexNoCredit/?codes=&idRateActivity=&keyWords=25km%2C-13&location=&type=
Hasselt Fietst
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.