Hania Rani

  • Concert
  • Klassieke muziek
Hania Rani pendelt tussen Warschau en Berlijn. De jonge Poolse evolueerde van een klassiek geschoolde pianiste naar een muzikante die zich buiten elk genre plaatst. Ze werkte al samen met Christian Löffler (CCHA, 2017) en Hior Chronik (met wie ze op ons podium stond in 2018).

Haar wondermooie pianocomposities in minimalistische stijl omwentelen je in een delicate schoonheid. Grote invloeden zijn Nils Frahm (“Een blikseminslag die mijn leven veranderde”), Ravel en Radiohead. 

In 2019 verscheen haar debuut Esja, een verleidelijke verzameling atmosferische pianocomposities, en zonet al opvolger Home, met voor het eerst ook zang - beiden op het avontuurlijke Gondwana label. 

“**** Binnen het grote aanbod schiet de Poolse Hania Rani er uit. Debuut Esja is een heel erg mooi album van een ster in wording.” writteninmusic.com, 3 mei 2019
"**** Home is een nog veel rijker album dan haar geroemde debuut. Een album van een groots talent. Eén om heel erg in de gaten te houden." writteninmusic.com, 3 juli 2020
Lees meer

Wanneer

tot

Waar

CCHA / cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 22
+65: € 22
-25: € 11

Reservaties

Contact

+32 (0)11 22 99 33

Organisator

CCHA / cultuurcentrum Hasselt

Links

https://www.ccha.be/
Hania Rani
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.