Gerard Verdijk - Changement of light - GESLOTEN

  • Tentoonstelling
  • Meerdere kunstvormen
Op 1 september zou de Gerard Verdijk (1934 Boxmeer - 2005 Den Haag, NL) tachtig jaar zijn geworden. Om dit te gedenken wordt een overzicht gepresenteerd van zijn schilderijen, werken op papier en sculpturen die hij tussen 1960 en 2004 maakte. Zijn werk overziend, voelt men zijn passie voor het leven, zijn scherpe oog voor maatschappelijke en artistieke veranderingen, dan wel zijn gretigheid o

Op 1 september zou de Gerard Verdijk (1934 Boxmeer - 2005 Den Haag, NL) tachtig jaar zijn geworden. Om dit te gedenken wordt een overzicht gepresenteerd van zijn schilderijen, werken op papier en sculpturen die hij tussen 1960 en 2004 maakte.
Zijn werk overziend, voelt men zijn passie voor het leven, zijn scherpe oog voor maatschappelijke en artistieke veranderingen, dan wel zijn gretigheid om nieuwe technieken en oude filosofische ideeën te integreren.
Hij kon op een subtiele manier tegenstellingen harmoniseren zoals het hectische stadsleven, het cyclische leven in de natuur of de verschillende culturele tradities waarin de mensheid zich heeft ontwikkeld.
Met de weergave van zijn universele ideeën is zijn werk nog steeds in staat mensen van verschillende culturen te raken. Het verbaast dan ook niet dat zijn werk in Europese, Japanse en Amerikaanse collecties zijn opgenomen.
Zijn internationale carrière begon in België. Hij won in 1965 de zilveren medaille, evenals Bram Bogart, Kees van Bohemen en Gunther Fruhtrunk.
Later werd werk aangekocht door particulieren en door het MuZee, het Palais des Beaux Arts, de Bibliothèque Royal, de Collectie Belgische Staat.
Lees meer

Wanneer

Altijd open

Waar

Galerie In Vorm
Oppenstraat 73
3512 Stevoort

Prijs

Basistarief: gratis

Contact

galerie@in-vorm.info
0032473560272

With

Ineke Voorsteegh

Organisator

Galerie In Vorm

Links

http://galerie.in-vorm.info
Gerard Verdijk - Changement of light - GESLOTEN
Deel deze pagina: