GEANNULEERD - Through the grapevine - Alexander Vantournhout/not standing

  • Dansvoorstelling
  • Moderne dans
Through the grapevine is een eigenzinnige pas de deux tussen twee mannen. Ze tonen hun lichamen, ontdaan van elke franje. Ze zijn getraind maar zeker niet perfect. Ze lijken niet op mooie Instagramplaatjes en proberen ook niet te overtuigen met virtuoze bewegingen. Gaandeweg botsen hun atletische lichamen op fysieke grenzen. 

De choreografie speelt met de verschillen in lichaamsbouw en fysieke kracht. De performers zoeken met veel inspanning en concentratie samen naar balans, evenwicht en harmonie zonder de humor te schuwen. Ze dagen elkaar uit en helpen elkaar, ze leiden afwisselend de dans. 

Alexander Vantournhout studeerde bij P.A.R.T.S én in ESAC (Ecole Supérieure des Arts du Cirque) in Brussel. Beide studies inspireerden hem tot een subtiele mix van dans en circus. Hij debuteerde in 2014 met Caprices, gevolgd door ANECKXANDER (2015), meteen goed voor meerdere prijzen: Circus Next 2014, Theater Aan Zee 2015, Aerowaves 2015 en een selectie voor Theaterfestival 2016. Red haired men uit 2018 tourde gedurende twee jaar doorheen heel Europa.

Nu (eindelijk!) voor het eerst in CCHA, net op tijd voor zijn residentie binnen HET LAB, onze residentiewerking voor makers voor jong publiek.

"**** Guérin en Vantournhout doen waarin de beste circuskunstenaars excelleren: het publiek met grote, ongelovige ogen naar het puntje van hun coronaproof zitje lokken. (...) Na zijn glansrijke debuut Aneckxander (2015) en zijn succesvolle locatieproject Screws, zet Vantournhout  een verse stap naar een intrigerende theatertaal die de gracieusheid van de dans combineert met de onbegrensheid van het circus en de tedere intimiteit van een vertelling." Knack, 20 oktober 2020concept & choreografie Alexander Vantournhout / dans Axel Guérin & Alexander Vantournhout / creatie in samenwerking met Emmi Väisänen / choreografisch oog Anneleen Keppens / muziek Andrea Belfi / dramaturgie Rudi Laermans / lichtontwerp Harry Cole / kostuums Anne-Catherine Kunz / scenografisch concept Bjorn Verlinde / met dank aan Vera Tussing / coproductie Kunstencentrum Vooruit, PERPLX Kortrijk, CENTQUATRE Paris, Cirque-théâtre Elbeuf, Subsistances Lyon, Théâtre de la Ville de Luxembourg, MA scène Nationale - Pays de Montbéliard, Les Hivernales CDCN Avignon, Malpertuis, Theater Freiburg & Théâtre des Quatre Saisons Gradignan / © Bart Grietens
notstanding.com

Wanneer

tot

Waar

CCHA / cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 16
-25: € 8
+65: € 16

Reservaties

Contact

+32 (0)11 22 99 33

Organisator

CCHA / cultuurcentrum Hasselt

Links

https://www.ccha.be/
GEANNULEERD - Through the grapevine - Alexander Vantournhout/not standing
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.