Franse chansons - Samenspelconcert beiaard (Jasmijn De Wachter) en piano (Kenneth Theunissen)

  • Concert
Kenneth Theunissen studeerde piano en slagwerk aan het Muziekconservatorium te Hasselt.
In 1993 behaalde hij met docenten Jos D’hollander en Eddy Mariën het einddiploma aan de Koninklijke beiaardschool te Mechelen. Hij won prijzen op de beiaardwedstrijden te München, Venlo en werd in 1995 algemeen laureaat te Zwolle. Hetzelfde jaar behaalde hij bij slagwerkdocent Leo Ouderits zijn meestergraaddiploma met grootste onderscheiding aan het Lemmensinstituut te Leuven. Als slagwerker trad Kenneth op met het orkest van de Koninklijke Muntschouwburg, het Filharmonisch orkest van Luik, het Ballet van Vlaanderen en was hij jarenlang eerste slagwerker van de musical ‘Les Misérables’ te Duitsland. Momenteel is hij slagwerkdocent aan het muziekconservatorium van Hasselt en Lanaken. In 2008 werd Kenneth algemeen laureaat van de internationale Koningin Fabiolawedstrijd voor beiaard te Mechelen.

Jasmijn De Wachter leerde thuis op jonge leeftijd de piano kennen. Toen ze 8 was, begon ze dan ook enthousiast met pianolessen aan de muziekacademie in Deinze. Enkele jaren later mocht ze, op diezelfde academie eens beiaard proberen spelen, ze was meteen verkocht! Sinds haar 13 jaar nam ze lessen beiaard. Eerst in Deinze bij Aimé Lombaert en Charles Dairay, later bij Eddy Mariën aan de Koninklijke Beiaardschool in Mechelen. In 2019 behaalde ze daar het diploma met grote onderscheiding en werd ze co-beiaardier in Sint-Niklaas.
Lees meer

Wanneer

tot

Waar

Beiaardtoren Sint-Quintinuskathedraal
Vismarkt
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis

Contact

cultuur@hasselt.be
011 23 95 28

Organisator

dienst cultuur hasselt
Franse chansons - Samenspelconcert beiaard (Jasmijn De Wachter) en piano (Kenneth Theunissen)
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.