Flaneren door Hasselt. Blik op een stad in verandering via de Erfgoedapp

  • Fiets- of wandelroute
Voor de expo ‘Flaneren door Hasselt. Blik op een stad in verandering' focussen we op de binnenstad van Hasselt voor een fascinerende blik terug in de tijd. Maar we kijken ook naar vandaag en komen veel plekken tegen waar het stadsbeeld een ware metamorfose heeft doorgemaakt. Om vroeger en nu naast mekaar te kunnen leggen stuurden we fotograaf Kobe Vanderzande op pad. Hij stapte in de schoenen van de fotograaf van de oude prentbriefkaarten en nam een foto op exact dezelfde plek. En dat deed hij 70 keer.

Flaneer langs de locaties via de Erfgoedapp-wandeling!
Wie het verleden in het heden graag zelf ontdekt in open lucht kan dat via de ErfgoedApp-wandeling 'Flaneren door Hasselt'. Op elke locatie die je tegenkomt in de virtuele wandeling vind je een beeld van de oude prentbriefkaart, de hedendaagse foto en een woordje uitleg. Laat je verbeelding werken! Je waant je zó terug in een Hasselt uit lang vervlogen tijden…
De wandeling is niet in een vaste route uitgestippeld, dus je kunt op eigen houtje de locaties in een (fiets)tocht gieten. Je bent steeds in de binnenstad van Hasselt, dus een drankje of hapje zijn nooit ver weg.

Fysieke expo in Bibliotheek Hasselt Limburg
Rond 1900 waren prentbriefkaarten dé manier om aan familie of kennissen te laten weten waar je was en hoe het met je ging. Zoals men nu een selfie stuurt vanuit alle hoeken van de wereld, zo waren destijds prentbriefkaarten alomtegenwoordig. Vandaag zijn ze een unieke historische bron met een grote documentaire waarde. Bibliotheek Hasselt Limburg verzamelt al jaren prentbriefkaarten uit alle Limburgse gemeenten in de collectie Limburgensia, die wordt beheerd door dienst Erfgoed.
Voor deze expo putten we niet alleen uit de eigen collectie. We mochten ook snuisteren in de rijke collecties prentbriefkaarten van andere Hasseltse erfgoedinstellingen, zoals het Stadsarchief, het Jenevermuseum en het Stadsmus.
Lees meer

Wanneer

tot

open op:

  • Maandag van 8:00 tot 22:00
  • Dinsdag van 8:00 tot 22:00
  • Woensdag van 8:00 tot 22:00
  • Donderdag van 8:00 tot 22:00
  • Vrijdag van 8:00 tot 22:00
  • Zaterdag van 8:00 tot 22:00
  • Zondag van 8:00 tot 22:00 en van 10:00 tot 18:00

Waar

Bibliotheek Hasselt Limburg vestiging Dusart
Martelarenlaan 17
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis

Organisator

Bibliotheek Hasselt Limburg

Links

http://bibliotheek.hasselt.be
Flaneren door Hasselt. Blik op een stad in verandering via de Erfgoedapp
Flaneren door Hasselt. Blik op een stad in verandering
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.