Fietsen op en rond de Abdijsite Herkenrode

  • Fiets- of wandelroute
De Abdijsite Herkenrode vormt de ideale startplaats voor een fietstochtje in en rond Hasselt. De fietskaart Herkenrode laat je via 2 uitgestippelde routes kennismaken met een aantal locaties waar Herkenrode-sporen terug te vinden zijn. Je eigen fiets meebrengen is niet nodig, want je kan op de site een comfortabele groene Toerisme Limburg-fiets huren.

De Abdijsite Herkenrode vormt de ideale startplaats voor een fietstochtje in en rond Hasselt. Je parkeert je auto veilig op de gratis parking en zit onmiddellijk op het fietsroutenetwerk. Het bezoekersonthaal op de abdijsite is een erkend fietscafé en in de shop kan je terecht voor allerlei toebehoren: fietskaarten, een regenjasje enz.

Een fiets huren kost € 10 per dag en kan tot 15 oktober elke weekdag –behalve op maandag- van 9 tot 17 uur. In de weekends van 10 tot 17 uur. Op voorhand gereserveerde fietsen kunnen in het weekend al vanaf 9 uur afgehaald. Een fiets reserveren kan via het gratis nummer 0800 96 96 7 (optie 2).

De verhuurfietsen zijn van uitstekende kwaliteit met 7 versnellingen, aluminium frame, gelzadel, gesloten kettingkast, bagagedrager, enz. en krijgen om de twee weken een onderhoudsbeurt. Wie een fiets huurt, krijgt een herstelkit mee om kleine ongemakken, zoals een lekke band, op te lossen. Wie door een ernstig defect zijn fietstocht moet afbreken, kan het gratis servicenummer (0800 96 96 7) bellen en krijgt snel een vervangfiets geleverd waardoor de fietstocht kan verdergezet.

Maar er is meer: de abdijsite heeft nu ook haar eigen fietskaart.

De nieuwe fietskaart Herkenrode laat via 2 uitgestippelde routes kennismaken met een aantal locaties waar Herkenrode-sporen terug te vinden zijn. De kunstwerken en locaties geven een idee van de uitstraling en macht die de abdij van Herkenrode ooit had en vormen een ideale aanvulling op wat er te zien is in het Belevingscentrum op de site.

De 2 fietsroutes bestaan uit 2 gesloten lussen van telkens ongeveer 35 km en zijn voor het grootste gedeelte uitgestippeld op het Limburgse fietsroutenetwerk. De beschrijving van de bezienswaardigheden, domeinen en natuurgebieden gelegen op deze routes, die allen een link hebben met Herkenrode, zijn terug te vinden op de achterzijde van de kaart.

De fietskaart kost € 2,50 en is te koop in het bezoekersonthaal Herkenrode of bij Toerisme Hasselt. Op de kaart is een kortingsbon terug te vinden voor een Abdijbier Herkenrode.
Lees meer

Wanneer

Altijd open

Waar

Abdijsite Herkenrode
Herkenrodeabdij 4
3511 Kuringen (Hasselt)

Prijs

Basistarief: € 10

Leeftijd

18+

Contact

0800 96 96 7

Links

http://www.abdijsiteherkenrode.be
Fietsen op en rond de Abdijsite Herkenrode
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.