Expo Ménage à Deux

  • Tentoonstelling
Ménage à deux brengt collectiestukken van Het Stadsmus samen met hedendaagse kunstwerken. Het resultaat? Een verrassende dialoog.

In de expo werp je een blik achter de schermen. Je verkent eeuwenoude objecten uit het depot van Het Stadsmus. Stukken die nog niet eerder in het museum te zien waren, zijn voorzichtig naar het museum overgebracht en door curator Lut Maris naast hedendaagse kunstwerken geplaatst.

Hoewel tussen de oude objecten en de recente kunstwerken soms een tijdsverschil van enkele eeuwen zit, merk je toch al snel verbanden en contrasten op. Soms op basis van inhoud, maar ook door gebruik van vorm, kleur of techniek. Hierdoor verandert niet alleen je blik op de objecten, maar ook op de kunstwerken. Is het toeval dat er steeds een zelfde beeldtaal opduikt? Aan jou om hier verder over na te denken of te debatteren.

Omwille van de coronacrisis wordt deze expo verlengd tot 30 augustus.

Ménage à deux, een expo van Het Stadsmus, in samenwerking met Lut Maris van Kunstgalerij De Mijlpaal, van 14 maart tot 30 augustus 2020, Het Stadsmus, gratis
Lees meer

Wanneer

tot

Waar

Het Stadsmus
Guido Gezellestraat 2
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis
museumpassmusées: gratis

Contact

hetstadsmus@hasselt.be
011 23 98 90

Organisator

Het Stadsmus

Links

http://www.hetstadsmus.be
Expo Ménage à Deux
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.