Expo Flaneren door Hasselt. Blik op een stad in verandering

  • Tentoonstelling
  • Geschiedenis
Iedereen is wel eens gefascineerd blijven kijken naar oude prentbriefkaarten of stadgezichten. Op brocantemarkten vind je ze met stapels terug, maar ook in onze bibliotheek bewaren we een mooie verzameling oude prentbriefkaarten die een belangrijke historische bron zijn en de geschiedenis van onze contreien mooi in beeld brengen.
Onze dienst Erfgoed is op zoek gegaan naar prentbriefkaarten van Hasseltse stadsgezichten in de eigen collectie én in die van Het Stadsmus, Het Stadsarchief en Het Jenevermuseum. Resultaat: een prachtig overzicht van beelden uit het verleden die hiér misschien wel verdwenen zijn, maar dààr toch nog zichtbaar zijn in de hedendaagse aanblik van Hasselt.
De oude prentbriefkaart wordt naast een hedendaagse foto van de plek geplaatst, zo kun je heden en verleden goed vergelijken. En dat kan op twee manieren
> bezoek de fysieke expo 'Flaneren door Hasselt. Blik op een stad in verandering' vanaf 11 september in BHL Dusart
> wandel naar de Hasseltse locaties in real life en gebruik de Erfgoed-app-wandeling 'Flaneren door Hasselt. Blik op een stad in verandering' om de oude prentbriefkaart ter plekke te bekijken, inclusief een woordje uitleg. Deze wandeling wordt gelanceerd op zondag 12 september in het kader van Open Monumentendag!

Wanneer

tot

open op:

  • Maandag van 10:00 tot 18:00
  • Dinsdag van 10:00 tot 18:00
  • Woensdag van 10:00 tot 18:00
  • Donderdag van 10:00 tot 18:00
  • Vrijdag van 10:00 tot 18:00
  • Zaterdag van 10:00 tot 18:00

Waar

Bibliotheek Hasselt Limburg vestiging Dusart
Martelarenlaan 17
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis

Organisator

Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart

Status

Gaat door

Links

https://bibliotheek.hasselt.be
Expo Flaneren door Hasselt. Blik op een stad in verandering
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.