Expo: Activewear

  • Tentoonstelling
  • Mode
Op 27 juni 2020 lanceert Modemuseum Hasselt 'Activewear'. Deze tentoonstelling illustreert de relatie tussen mode en sport en toont hoe sportswear door de jaren heen een belangrijk onderdeel is geworden van zowel de luxemode als van onze dagelijkse garderobe. Voor Activewear werkt Modemuseum Hasselt samen met voormalig topatleten Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée. Zij belichamen als geen ander de mix van sport en mode.

Vandaag zijn sportswear en mode onlosmakelijk met elkaar verbonden. Steeds meer modehuizen werken samen met bekende sporters, terwijl sportmerken dan weer beroep doen op bekende modeontwerpers. Hybride termen zoals ‘athleisure’ en ‘activewear’ domineren het hedendaagse modeveld en de invloed van sport sijpelt zelfs door tot in de luxemode. Wie vandaag mode zegt, zegt sport. Maar hoe is dit fenomeen ontstaan?

In de nieuwe tentoonstelling Activewear neemt Modemuseum Hasselt je mee naar de 19de eeuw, de periode waarin sport- en vrijetijdsbesteding steeds belangrijker werden. Zo ontdek je welke socio-culturele veranderingen ertoe geleid hebben dat sport en mode steeds meer met elkaar verweven zijn geraakt.

Van cruciaal belang in dit verhaal is de impact van streetwear, gedreven door de hiphop en- straatcultuur. Hoodies, sneakers en joggingpakken, die voordien eerder met de straat geassocieerd werden, worden vandaag opgepikt door de grote modemerken. Dat heeft ervoor gezorgd dat de modewereld inclusiever is geworden. Dit is een belangrijk keerpunt en mede daardoor een mooie aanleiding voor een tentoonstelling over de invloed van sport op de mode doorheen de tijd.
Lees meer

Wanneer

tot

open op:

  • Dinsdag van 10:00 tot 17:00
  • Woensdag van 10:00 tot 17:00
  • Donderdag van 10:00 tot 17:00
  • Vrijdag van 10:00 tot 17:00
  • Zaterdag van 10:00 tot 17:00
  • Zondag van 10:00 tot 17:00

Waar

Modemuseum Hasselt
Gasthuisstraat 11
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 8
Groepen (vanaf 15 personen): € 6
12 tot 26 jaar: € 3
65+ jaar: € 6
-12 jaar: gratis
museumpassmusées: gratis

Organisator

Modemuseum Hasselt

Links

http://www.modemuseumhasselt.be
Expo: Activewear
Deel deze pagina: