Diep in het bos. Het bos in prentenboeken

  • Tentoonstelling
  • Meerdere kunstvormen
Hoe zien illustratoren het bos? De tentoonstelling 'Diep in het bos. Het bos in prentenboeken' neemt je mee naar de natuur in het werk van vijf hedendaagse tekentalenten: Carll Cneut, Maria Dek, Jan De Kinder, Anne Brouillard en Tom Schamp.

Verdwaal in een sfeervol bos en bewonder de originele illustraties. Carll Cneut is een meesterportretschilder van dieren. In 'De Vuurzeevlieg' verbeeldt hij aandoenlijke dierenkarakters uit de verhalen van Toon Tellegen in een geheimzinnig bos. Tom Schamp schildert zijn bos in uitbundige kleuren op echt hout. Jan De Kinder vertelt het verhaal van een grote wolf die doodsbenauwd is in het bos. Maria Dek en Anne Brouillard vertrekken vanuit hun liefde voor het bos om er een bruisende ontmoetingsplek voor dieren van te maken.

HET BOS IN SCHETSBOEKEN

Een hele reeks illustratoren laat zich inspireren door het bos. Via hun schetsboeken krijg je een inkijk in hun creatieproces: Sabien Clement, Sassafras De Bruyn, Korneel Detailleur, Philip Hopman, Benjamin Leroy, Marieke Nelissen, Charlotte Peys, Nils Pieters, Tom Schoonooghe, Charlotte Severeyns, Marije Tolman, Sebastiaan Van Doninck en Ludwig Volbeda. De illustratoren maakten zelf filmpjes waarin ze vertellen over hoe het bos hen inspireert. Ze delen persoonlijke verhalen en anekdotes en je ziet hoe ze bomen tekenen, elk in hun eigen stijl.

PLAN JE BEZOEK

'Diep in het bos' staat open voor individuele bezoekers en gezinnen. Je ontdekt de tentoonstelling via een avontuurlijk gezinsparcours dat geschikt is voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Via een 'zigzagboekje' ontplooit zich een pad van bomen en opdrachten waarmee je met het hele gezin aan de slag kan. Om alles veilig te laten verlopen, kunnen we maar een beperkt aantal personen ontvangen. We raden aan om het bezoek op voorhand te reserveren.

Hoe reserveer je?
- Plan je bezoek op voorhand en kies een datum. Het museum is open van woensdag t/m zaterdag en de eerste zondag van de maand, gesloten op feestdagen
- Kies een tijdsslot: 14u00-15u30 of 15u40-17u00
- Reserveer je ticket online via villaverbeelding.be

Wat doe je tijdens je bezoek?
- Kom op tijd
- Ontsmet je handen als je binnenkomt en vertrekt
- Hou 1,5 meter afstand
- Volg de aangeduide looprichting en instructies
- Mondmasker is verplicht
- Geniet van je bezoek!
Lees meer

Wanneer

tot

open op:

  • Woensdag van 14:00 tot 17:00
  • Donderdag van 14:00 tot 17:00
  • Vrijdag van 14:00 tot 17:00
  • Zaterdag van 14:00 tot 17:00

Waar

Villa Verbeelding
Bampslaan 35
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 4
-18 jaar en groepstarief scholen: € 2
Lerarenkaart, UiTpas Hasselt, VRIJUIT, Iedereen verdient vakantie: € 1
Gids: € 40

Leeftijd

5+

Reservaties

Contact

011 22 26 24

Organisator

Villa Verbeelding

Links

https://www.villaverbeelding.be
Diep in het bos. Het bos in prentenboeken
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.