Det Norske Solistkor o.l.v. Grete Pedersen

  • Concert
  • Klassieke muziek

Een avond met vooral Scandinavische koormuziek door het beste kamerkoor van Noorwegen, vermaard om de uitvoering van klassiek en hedendaags repertoire.

Het Noors Solistenkoor werkt geregeld samen met orkesten als het Noors Radio Orkest, het Noors Kamerorkest en het Italiaanse barokensemble Europa Galante. 

De kern van het repertoire wordt gevormd door de klassieke werken uit de Scandinavische en de internationale koorliteratuur. De leden van het koor zijn allen goed opgeleide, zorgvuldig geselecteerde zangers, die binnen en buiten het koor ook solistisch optreden. 

Naast chef-dirigent Grete Pedersen werkt het koor geregeld met gastdirigenten zoals Tõnu Kaljuste, Fabio Biondi en diverse jonge Noorse dirigenten. 

Dit programma toont de rijkdom van de muziek uit het Noorden in combinatie met Frank Martins Mis voor dubbelkoor, één van de mooiste miscomposities van de vorige eeuw. Deze mis van de Zwitser bleef veertig jaar onuitgevoerd. 

Het Noors Solistenkoor brengt ook een recent werk van landgenoot Ørjan Matre, op oude Griekse teksten over de mythe van Orpheus. De Zweedse componist Lars Johan Werle (1926-2001), in 1960 winnaar van de Gaudeamus Prijs, verklankt dan weer op verhalende wijze het lyrische karakter van Canzone 126 van Petrarca. 

Treed binnen in deze authentieke Scandinavische klankwereld. Na Voces Suaves en Vox Luminis vorig seizoen opnieuw een subliem koor in de Sint-Quintinuskathedraal.   

Ørjan Matre Orphic songs 
Lars J. Werle Canzona 126 di Francesco Petrarca
Sven D. Sandström Lobet den Herrn
Edvard Grieg Fire salmer (Vier psalmen), nr. 1 & 4
Frank Martin Mis voor dubbel koor (delen)
Volksmuziek - arrangementen

Lees meer

Wanneer

Waar

Cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Contact

kaartverkoop@ccha.be

With

Nordic voices - Belgische première

Organisator

Cultuurcentrum Hasselt
Det Norske Solistkor o.l.v. Grete Pedersen
Deel deze pagina: