De Notenkraker

  • Dansvoorstelling
  • Ballet en klassieke dans
De Notenkraker, dé grootste kerstklassieker aller tijden

Prima Donna Events brengt dit seizoen een vernieuwende versie van De Notenkraker, beter bekend als het sprookjesballet bij uitstek voor het hele gezin. Het kerstsprookje gebaseerd op Alexandre Dumas’ versie van De Notenkraker en de Muizenkoning, geschreven door E. T. A. Hoffmann houdt groot en klein twee uur lang in de ban met de virtuoze danspartijen en de betoverende muziek van Tchaikovsky, gespeeld door een live symfonisch orkest. Tijdens de kerstdagen (19 tot en met 26 december 2020) in Capitole Gent, Concertgebouw Brugge, Vorst Nationaal en Ethias Theater Hasselt. Laat de magie haar werk maar doen…

De Notenkraker

Het sprookjesballet bij uitstek voor het hele gezin

Meer dan 100 artiesten op scène
Met live symfonisch orkest
Ervaar de grand pas de deux van de Notenkrakerprins en de Suikerfee als nooit tevoren
Het verhaal

Het is kerstavond bij de familie Stahlbaum, Clara krijgt van haar mysterieuze peetvader Drosselmeyer een houten notenkrakerpop cadeau. Om klokslag middernacht vult de kamer zich met muizen, de kerstboom schiet gigantisch de hoogte in en de notenkrakerpop groeit tot mensengrootte. Voor Clara beseft wat er allemaal gebeurt, bevindt Clara zich middenin een gevecht tussen een leger van peperkoekensoldaten en muizen. Clara en De Notenkraker verslaan de Muizenkoning, nadat de muizen verdwenen zijn verandert de Notenkraker in een knappe prins. Hij neemt Clara mee naar het woud, waar de sneeuwvlokken rond hen dansen. Samen gaan ze richting het koninkrijk van de prins en beleven ze wonderbaarlijke avonturen. De volgende ochtend ontwaakt Clara als uit een mooie droom… Maar was het wel een droom?

Een productie van Prima Donna Events

componist: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
choreagrafie : Marius Petipa, Lev Ivanov
Libretto : geschreven door Marius Petipa en Ivan Vsevolosjki.
Duur: 2 uur inclusief pauze, 2 Aktes

Tickets : 39, 49, 59 en 69 euro.
Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.
Lees meer

Wanneer

tot

Waar

Ethias Theater
Gouverneur Verwilghensingel 70
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 39
Basistarief: € 49
Basistarief: € 59
Golden seats: € 69

Reservaties

Links

http://www.ethias-theater.be/nl
https://nl-nl.facebook.com/ethiastheater
De Notenkraker
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.