De kleine prins - Theater Malpertuis

  • Theatervoorstelling
  • Tekst en muziektheater
Na een noodlanding in de woestijn ontmoet een piloot een kleine jongen. De jongen vertelt honderduit over de planeet waar hij vandaan komt, de bloem waarmee hij samenwoont en het gevecht dat hij levert met de zaadjes van de apenbroodboom.

De kleine prins van Antoine de Saint-Exupéry groeide uit tot een klassieker die je in menige kinderkamer terugvindt. Al is dit verhaal niet louter een verhaal voor kinderen: ook volwassenen blijven niet onberoerd. Exupéry schreef het tijdens  een donkere periode in zijn leven en dat schemert door in zijn tekst. Wat de personages elkaar vertellen is doortrokken van weemoed en naar het einde toe sluipt er een poëtische en diepzinnige toon binnen.

Piet Arfeuille maakt er samen met Thomas Janssens (eerder in CCHA te zien in De laatste reis van Donald Crowhurst (2015),  Brief aan mijn kind (2018), Solidariteit (CCHA, 2018) en 2020 - Lubricant for Life), Naomi van der Horst en Nikolas Lestaeghe een sprookje van dat zowel kinderen als volwassenen aanspreekt.

Theater Malpertuis richt zich met deze nieuwe theaterversie van dit bijzondere verhaal niet enkel tot kinderen, maar ook tot alle grote mensen die nog steeds een kind in zich meedragen. En in de namiddag spelen ze ook een versie voor een 8+. Een boeiende gelegenheid voor (groot)ouders om beide versies te ontdekken!concept Piet Arfeuille / tekst Antoine de Saint-Exupéry / concept & spel Thomas Janssens, Nikolas Lestaeghe & Naomi van der Horst / vormgeving Rik Teunis & Wim Loobuyck / © Fred Debrock
malpertuis.be   

Wanneer

tot

Waar

CCHA / cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 16
-25: € 8
+65: € 16

Reservaties

Contact

+32 (0)11 22 99 33

Organisator

CCHA / cultuurcentrum Hasselt

Links

https://www.ccha.be/
De kleine prins - Theater Malpertuis
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.