Claire Parsons Co.

  • Dansvoorstelling
  • Moderne dans

Het podium is bedekt met gras en een halve auto staat op het punt om binnen te rijden. Twee roodharige figuren en een buurman, die naar koffie hunkert, verschijnen. 

De muziek vermengt zich met geluiden van vogels en… grasmaaiers. Plots jongleert de regen onder een wolk. Hier in het gras kan alles gebeuren! Grass/Gras is een fantasierijke samenwerking tussen Claire Parsons Co. en het Stockholmse Marionetteatern, waarbij dansers, poppenspelers en circusartiesten elkaar vinden in hun fantasie. 

De Zweedse choreografe Claire Parsons richtte haar gezelschap op in 2014. Haar werk wordt gekenmerkt door sterke beelden, een rijke humor en een grote verbeeldingskracht. Haar voorstelling Marmelade (2014) werd al wereldwijd uitgenodigd op festivals, dus zijn we nu heel verheugd om tijdens Nordic night(s) deze elegante en warme productie Grass/ Gras in Belgische première voor te kunnen stellen. 

“As in Parsons’ signature piece Marmalade, Grass is curious and inventive in its movement, dancing and surreal imagery. (…) It is imaginative, absolutely wondrous and ingenious.” Svenska Dagbladet

Wanneer

Waar

Cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Contact

kaartverkoop@ccha.be

With

Grass/Gras (4+) - Belgische première

Organisator

Cultuurcentrum Hasselt
Claire Parsons Co.
Deel deze pagina: