- Christian Kjellvander

  • Concert
  • Pop en rock
Tindersticks, Nick Cave en Leonard Cohen? Scandinavische thrillers? Combineer die boeken en die muziek en je krijgt de muziek van Christian Kjellvander.

De 44-jarige Zweed groeide op in de Verenigde Staten, maar verhuisde inmiddels terug naar de heimat. Met de regelmaat van de klok levert hij de voorbije jaren prachtalbums af: A village: natural light (2016), Wild hxmans (2018) en nu About love and loving again. Soms theatraal, vaak mysterieus, maar altijd meeslepend en fascinerend. Indringender en indrukwekkender bij elke luisterbeurt.

Wie smelt bij het horen van Stuart Staples’ stem mag About love and loving again blindelings in huis halen. Noem het gerust een avontuurlijke versie van tindersticks: tragisch en ijzingwekkend, maar met een twist. Zelf vindt Kjellvander het label ‘doom country‘ passen bij zijn muziek.

Niet enkel de doorleefde baritonstem - denk ook Scott Walker, Bill Callahan/Smog - is indrukwekkend. Er is ongelooflijk veel aandacht besteed aan de muzikale omlijsting. Nog een luistertip: met Tonbruket bracht hij onder de naam Kjellvandertonbruket recent ook het al minstens even intrigerende Doom counry uit.

“**** Een verstilde, bij momenten verrassende big screen soundtrack bij het leven in afzondering.” writteninmusic.com, 29 oktober 2020
“**** Met de weergaloos trieste americana van Christian Kjellvander kunnen we een coronawinter vooruit.” de Volkskrant, 29 oktober 2020

gitaar & zang Christian Kjellvander / drums Per Nordmark / toetsen & zang Pelle Anderson / © Simon Fessler
christiankjellvander.com
Lees meer

Wanneer

tot

Waar

CCHA / cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 18
+65: € 18
-25: € 9
ABO6 : € 16
ABO10 : € 15
Kansentarief voor UiTPAS Hasselt: € 3,6

Reservaties

Contact

+32 (0)11 22 99 33

Organisator

CCHA / cultuurcentrum Hasselt

Links

https://www.ccha.be/
- Christian Kjellvander
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.