Carla Kogelman - Tijdelijk gesloten

  • Tentoonstelling
  • Fotografie

Carla Kogelman (Nederland) was ruim 25 jaar werkzaam in de theaterwereld en studeerde eind 2011 af aan de Fotoacademie in Amsterdam met als specialisatie reportage, documentaire en portret.

Naast haar fascinatie voor theater en sport, richt Kogelman haar lens vooral op gewone mensen, meer in het bijzonder op kinderen. Haar zwart-witportretten zijn dan ook een illustratie van het dagelijkse leven en ver-beeld-en opgroeien, emotie en hoe mensen in het leven staan.

Kogelman won de Zilveren Camera 2011 (serie kunst, cultuur en entertainment: een reeks portretten van acteurs backstage), de PANL #21 Awards (eenmaal Gold en tweemaal Silver) en de SO (Selection of Dutch Photography) 2013 Award.
 

Deze Nederlandse fotografe houdt ervan om zich langere tijd in een thema of een onderwerp in te leven. Zo ging ze, na haar eerste tijdelijke verblijf in een gezin op het Oostenrijkse platteland, jaarlijks terug totdat er een specifieke band ontstond tussen haar en de gezinsleden. Op die manier ‘doorgrondt’ de fotografe in haar beelden de geportretteerde mensen, hoewel haar fotografie schijnbaar objectief is.

Voor haar serie Ich bin Waldviertel won ze in 2014 bij World Press Photo de eerste prijs in de categorie Observed Portrait, de Cortona on the Move 2014 Happiness Award, de PF Portfolio en de eerste prijs Alfred Fried Award. Een ruime selectie van deze beelden stelden we in seizoen 2018-2019 tentoon in CCHA. 

Voor PLAYGROUND zal Carla Kogelman enkele maanden in Hasselt verblijven om er zowat onder te duiken op openbare speelpleinen. Het werk zal een dubbele expo vormen, enerzijds in de tentoonstellingsruimte, anderzijds op enkele speelpleinen zelf. 

Daarnaast zal de fotografe via een masterclass haar opgebouwde expertise delen met fotografie-studenten en met leden van lokale fotografieverenigingen. Een selectie van hun beelden krijgen ook een plaats in deze expo.    

Lees meer

Wanneer

tot

Waar

Cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Contact

kaartverkoop@ccha.be

Met

PLAYGROUND

Organisator

Cultuurcentrum Hasselt
Carla Kogelman - Tijdelijk gesloten
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.