Birds of a Feather - Currents #7 - Tijdelijk gesloten

  • Tentoonstelling
  • Installatiekunst
Birds of a Feather presenteert de werken van zeven recent afgestudeerde kunstenaars: Israel Aten (US), Myrthe Baptist (BE), Justine Court (FR), Jonathan De Maeyer (BE), Jonas Dehnen (DE), Leroy Meyer (BE) en Naama Roth (IL). Elk van hen probeert vat te krijgen op een realiteit die bevreemdt en verwart. Het resultaat is een confrontatie van zeven harmonisch verweven verhalen in een cross-over van schilderkunst, installaties, sculpturen, keramiek, fotografie, film en grafische vormgeving.
In het oog van de storm
De Franse criticus en filosoof Jacques Derrida beschrijft het archief in zijn ‘Mal d’Archives‘ (1995) als een entiteit die opslorpt, beschermt, verhult maar ook onthult wat ons verbindt. Afwisselend hunkeren we naar of vrezen we de overvloed aan informatie die ons dagelijks bereikt. In het oog van die visuele en tekstuele storm lijkt het fysieke, mentale of digitale archief een rustpunt te vormen. Zo ook voor de kunstenaars die hun verzameling van beelden, symbolen en verhalen testen in het licht van die massacultuur. Dit gemeenschappelijk onderzoek brengt hun werk samen. Of zoals het Engelstalige spreekwoord luidt: Birds of a feather flock together, oftewel, soort zoekt soort.
Currents is een jaarlijkse groepstentoonstelling met werk van jonge kunstenaars die net hun opleiding hebben afgerond in België, Zuid-West-Duitsland of Zuid-Nederland. Ze krijgen de tijd en de ruimte om hun artistieke praktijk te onderzoeken en te ontwikkelen. Daarnaast staan netwerken en professionalisering centraal in het begeleidingstraject. Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur in Maastricht en Z33, Huis voor Actuele Kunst, Design en Architectuur in Hasselt, werken hiervoor samen en wisselen af als tentoonstellingsplek.
Curatoren: Melanie Deboutte & Louis-Philippe Van Eeckhoutte
Een initiatief van Marres en Z33, met de steun van FLACC, Grensverleggers en de Nederlandse Ambassade in België.

Opgelet!
Op zaterdag 14.03 zijn we open tot 17:00
Lees meer

Wanneer

tot

open op:

  • Maandag van 11:00 tot 18:00
  • Woensdag van 11:00 tot 18:00
  • Donderdag van 11:00 tot 18:00
  • Vrijdag van 11:00 tot 18:00
  • Zaterdag van 10:00 tot 18:00
  • Zondag van 10:00 tot 18:00

Waar

Z33
Bonnefantenstraat 1
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis

Organisator

Z33

Links

https://www.z33.be
Birds of a Feather - Currents #7 - Tijdelijk gesloten
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.