Beiaardsamenspelconcert 'Ciao Italia' door Kenneth Theunissen (piano) en Jakob De Vreese (beiaard)

  • Concert
Dankzij deze selectie van Italiaanse toppers wanen de luisteraars zich even in het prachtige Italië. Tijdens de muzikale reis naar dit vakantieland kan men genieten van de gekende Italiaanse volksmuziek en tango’s tot de zwaardere gepassioneerde lectuur die we vooral kennen uit de mond van Luciano Pavarotti. Naast deze sfeerbrengers mag uiteraard de “Musica d’amore” van Eros Ramazzotti niet ontbreken. Kortom, laat je culinair en muzikaal verwennen met Italiaans passie vanop een zonovergoten terras in de Hasseltse binnenstad.

Kenneth Theunissen studeerde piano en slagwerk aan het Muziekconservatorium van Hasselt. In 1993 behaalde hij met docenten Jos D’hollander en Eddy Mariën het einddiploma aan de Koninklijke beiaardschool van Mechelen. Hij won prijzen op de beiaardwedstrijden in München, Venlo en werd in 1995 algemeen laureaat in Zwolle. Hetzelfde jaar behaalde hij bij slagwerkdocent Leo Ouderits zijn meestergraaddiploma met grootste onderscheiding aan het
Lemmensinstituut in Leuven. Als slagwerker trad Kenneth op met het orkest van de Koninklijke Muntschouwburg, het Filharmonisch orkest van Luik, het Ballet van Vlaanderen en was hij jarenlang eerste slagwerker van de musical ‘Les Misérables’ in Duitsland. Momenteel is hij slagwerkdocent aan het muziekconservatorium van Hasselt en Lanaken. In 2008 werd Kenneth algemeen laureaat van de internationale Koningin Fabiolawedstrijd voor beiaard in Mechelen. Kenneth is stadsbeiaardier van Gent, Hasselt en Sint-Niklaas.

Jakob De Vreese, stadsbeiaardier van Geraardsbergen en hulpbeiaardier van Gent, studeerde piano bij Alan Weiss aan het lemmensinstituut, vervolmaakte zich als organist bij Paul De Maeyer en studeerde beiaard bij Dina Verheyden aan de Koninklijke Beiaardschool `Jef Denyn` te Mechelen. Hij wordt regelmatig gevraagd in het binnen- en buitenland omwille van zijn originele programma`s en levendige improvisaties. Jakob is titularis-organist in de basiliek van het bedevaartsoord Lourdes-Oostakker, en is medeorganisator van verschillende Gentse concert cyclussen. Verder is hij ook verbonden als liturgisch organist aan de kerken van de kanaaldorpen te Gent. Hij treed op in diverse bezettingen en formaties, en vormt samen met Rachel Perfecto Sonata Duo, waar ze samen experimenteren met muziek voor beiaard, hobo, piano en orgel in alle mogelijke combinaties. Zo treden ze vaak op met concerten voor beiaard en hobo, beiaard 4-handig en orgel en hobo. Ze gaan beiden geen enkele uitdaging uit de weg.
Lees meer

Wanneer

tot

Waar

Beiaardtoren Sint-Quintinuskathedraal
Vismarkt
3500 Hasselt

Contact

cultuur@hasselt.be
011239528

Organisator

dienst cultuur hasselt
Beiaardsamenspelconcert 'Ciao Italia' door Kenneth Theunissen (piano) en Jakob De Vreese (beiaard)
Jakob De Vreese
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.