Beiaardconcert door Dina Verheyden & Richard de Waardt

  • Concert
Dina Verheyden (°1982 - Mechelen) studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven en behaalde er haar Master Solo zang, en voltooide er tevens de Lerarenopleiding. In 2007 behaalde ze het diploma 'Beiaardier' aan de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denyn’ te Mechelen. Sinds 2010 is ze als docente beiaard verbonden aan de beiaardschool te Mechelen. Ze geeft er ook verschillende andere vakken. Dina is tevens verbonden als docente beiaard aan het Hoger Instituut voor Muziek & Pedagogie (IMEP) in Namen. Ze is de beiaardier van de Onze-Lieve-Vrouwe-over-de-Dijlekerk in Mechelen en is recentelijk benoemd als gemeentelijk beiaardier van Puurs-Sint-Amands (België). Dina heeft een brede waaier aan interesses. Ze volgde verschillende cursussen over oude muziek, maar ook over volksmuziek en folk en ze bespeelt meerdere instrumenten, zoals klarinet, beiaard, piano en orgel. Ze is zangcoach en zingt in verschillende ensembles (waaronder Vocem Flentium en Kampa Kampa).

Richard de Waardt (°1982 - Vlaardingen) studeerde aan de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn” te Mechelen en behaalde het einddiploma met grote onderscheiding in 2010. Richard won verschillende (eerste) prijzen op internationale beiaardwedstrijden en geeft regelmatig beiaardconcerten in binnen- en buitenland. Sinds 2012 is hij stadsbeiaardier van Rotterdam, waar hij het 63 klokken tellende carillon van het stadhuis en de historische Hemony-beiaard (1660) van de Laurenstoren bespeelt. Sinds 2019 is hij tevens gemeentelijk beiaardier van Tholen & Sint-Maartensdijk (Zeeland). In 2019 lanceerde Richard samen met burgemeester Aboutaleb en 50 basisschoolleerlingen het Groot Rotterdams Songbook. Rotterdam telt maar liefst +/- 170 nationaliteiten. Richard verzamelde voor elke nationaliteit in de Maasstad één kinderliedje of volksliedje. Sinds 2019 klinken alle liedjes iedere dag door de stad via de drie stadscarillons. Als accordeonist speelt Richard o.a. in de groep "Kampa Kampa!" Eigen repertoire wordt afgewisseld met wereldmuziek, tango's, chansons en luisterliedjes. Richard is ook de drijvende kracht achter de onderneming "Daar Zit Muziek In" - opgericht om via workshops en voorstellingen meer muziek in het onderwijs te brengen.
Lees meer

Wanneer

tot

Waar

Beiaardtoren Sint-Quintinuskathedraal
Vismarkt
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis

Contact

cultuur@hasselt.be
011 23 95 28

Organisator

dienst cultuur hasselt
Beiaardconcert door Dina Verheyden & Richard de Waardt
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.