BASTA BENDE - REDACTIEPLOEG

  • Cursus of workshop
Als reporter doe je alles zelf: Je kiest welke hot topics je aankaart en wie je het vuur aan de schenen legt. Als redactieploeg trek je de straat op en interview je mensen over allerlei actuele en/of absurde onderwerpen. Je bedient de camera en verzorgt de montage. Samen creëer je gedurfde reportages.

Geef de kinderen in jouw gemeente of school een stem en laat hen het nieuws bepalen. Tijdens dit participatieproject trekken kinderen op onderzoek uit over wat zij belangrijk vinden. Met de redactieploeg trekken ze de straat op met maatschappelijk gerelateerde vragen zoals: ‘Wat vind jij van de jeugd van tegenwoordig?’, maar ook intiemere vragen zoals ‘Voel jij je soms eenzaam?’. Of je onderzoekt bijvoorbeeld de kindvriendelijkheid van je gemeente.

Workshops en projecten op maat

Basta Bende – Redactieploeg kan je als workshop, project of kamp aanvragen. Een workshop bestaat uit een sessie van minstens twee uur en duurt maximum één dag. Vanaf het moment dat de sessies verspreid zijn over meerdere dagen, spreken we van een project. Samen met jouw vereniging of school werken we elke activiteit uit naar wens. Wij bieden de begeleiding en de tools en jij kiest – indien gewenst – de precieze invulling. Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur dan een mailtje naar info@villabasta.be of bel 011 72 77 77.

Workshops en projecten op locatie

Villa Basta is actief in heel Vlaanderen. Onze begeleiders begeleiden activiteiten in de provincies Limburg, Antwerpen, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Een videobegeleider zakt met een kar vol materiaal af naar jouw school, vereniging of organisatie. Het enige waar je zelf voor zorgt is de ruimte waarin de activiteit doorgaat.

Deelnemers

Basta Bende – Redactieploeg is geschikt voor kinderen (vanaf 8 jaar), tieners en jongvolwassenen. Omdat we meer individuele feedback kunnen geven in kleinere groepen, mikken we op maximum 12 deelnemers per activiteit.
Lees meer

Wanneer

Altijd open

Waar

Villa Basta
Schippersstraat 13
3500 Hasselt

Leeftijd

8+

Contact

info@villabasta.be
011727777

Organisator

Villa Basta

Links

https://villabasta.be
BASTA BENDE - REDACTIEPLOEG
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.