Bast (0-14 maanden - 0-14 months)

  • Festival
  • Meerdere kunstvormen
Hoe klinkt de wereld als je binnen in een lichaam zit? Binnen in het gorgelen en bonzen. En buiten klinken geluiden die iets anders doen vermoeden. En stemmen die vreemd en toch vertrouwd zijn.

De Spiegel onderzoekt hoe ze de aller-allerkleinsten kunnen meenemen op een avontuur dat bijna puur op geluid drijft. Immers, in deze installatie is geluid niet enkel hoorbaar maar ook voel...

Hoe klinkt de wereld als je binnen in een lichaam zit? Binnen in het gorgelen en bonzen. En buiten klinken geluiden die iets anders doen vermoeden. En stemmen die vreemd en toch vertrouwd zijn. De Spiegel onderzoekt hoe ze de aller-allerkleinsten kunnen meenemen op een avontuur dat bijna puur op geluid drijft. Immers, in deze installatie is geluid niet enkel hoorbaar maar ook voelbaar! Twee artiesten verwelkomen jullie in een gezellige cirkelvormige installatie. Ze dompelen je onder in een driedimensionaal geluidsdeken met geluiden én stemmen, die zich voelbaar verplaatsen rondom je heen. Kortom: een intieme wereld voor baby's met gespitste oren. AANDACHT Door de eigenheid van de voorstelling vragen we om geen kinderen ouder dan 14 maaanden mee te nemen.  Een ticket geldt automatisch voor één baby en één volwassene. over het gezelschap Theater De Spiegel maakt muziektheater voor de allerjongsten. Acteurs en muzikanten spelen met figuren, ruimte, muziek én publiek. Dit heerlijke samenspel leidt tot knusse en hartverwarmende voorstellingen. Theater De Spiegel stimuleert de nieuwsgierigheid, verwondering en fantasie van zowel kinderen als volwassenen. Artistiek leider Karel Van Ransbeeck volgde een professionele opleiding aan het Nationaal Poppentheater te Boedapest (Hongarije) en aan de Hogeschool voor Theater, Film en Televisie te Brussel. Van Ransbeeck engageerde zich bij verschillende Belgische poppentheatergezelschappen, zoals Taptoe, De Maan, Welle, Vlinders en Co, FroeFroe. Daar werkte hij als poppenspeler, regisseur of scenograaf. Gedurende 7 jaar gaf hij les in de School voor Poppenspel te Mechelen (nu het Firmament) en gaf hij workshops poppentheater en poppenspel in verschillende hogescholen te Vlaanderen en Nederland. Als poppenmanipulator werkte hij voor de Nationale Televisie, de Schooltelevisie en Les Guignols (Canal+). Sinds 1994 is Karel Van Ransbeeck artistiek leider bij Theater De Spiegel. Dit theatergezelschap werd door zijn vader gesticht in 1965 als poppentheater. Karel groeide op binnen dit poppentheater en nam de leiding van zijn vader over. Hij verlegde de klemtoon van poppentheater naar de unieke combinatie van poppen en objecten met muziek.
Lees meer

Wanneer

Waar

Cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 HASSELT

Reservaties

  • Bel naar 011229933

Contact

kaartverkoop@ccha.be
011229933

Met

Theater De Spiegel

Organisator

cultuurcentrum Hasselt vzw

Links

https://www.krokusfestival.be/programma/12512_3925
Bast (0-14 maanden - 0-14 months)
Deel deze pagina: