Abdijsite Herkenrode

  • Natuurgebied of park
De Abdijsite Herkenrode is gelegen in een prachtig natuurgebied van 100 hectare. De site met wandelroutes is aangesloten op het Limburgs fietsroutenetwerk en is steeds toegankelijk. Wie van de geschiedenis wil proeven, kan het Belevingscentrum bezoeken; wie ontspanning en inspiratie zoekt, kan de kruiden in de Inspiratietuinen gaan opsnuiven.

De Abdijsite Herkenrode bevindt zich in een bijzonder natuurgebied. Stap voor stap wordt de natuur opnieuw htersteld, zodat het landschap er zal uitzien zoals in de 17de eeuw, de hoogdagen van de abdij.Op de site vertrekken vier uitgestippelde natuurwandelingen. Een tiental bakens langs de wandelingen vertellen je meer over de (verborgen) fauna en flora, over natuurbeheer en over de abdij. De site is ook het ideale vertrekpunt voor een prachtige fietstocht in De Wijers, een uniek natuurgebied van 1175 vijvers. Of maak een culturele fietstocht langs de schatten van Herkenrode. De fietsbrochures zijn te koop in het bezoekersonthaal, waar ook fietsverhuur wordt aangeboden.
Een fiets huren kost € 10 per dagen kan elke dag (behalve op maandag) tussen 10 en 17 uur afgehaald worden.
Lees meer

Wanneer

Altijd open

Waar

Abdijsite Herkenrode
Herkenrodeabdij 4
3511 Kuringen (Hasselt)

Prijs

Basistarief: gratis

Contact

+32 11 23 96 70

Organisator

Abdijsite Herkenrode vzw

Links

http://www.abdijsiteherkenrode.be
Abdijsite Herkenrode
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.