a combmaker's tale - Unfold & Alexandre Humbert

  • Tentoonstelling
De 82-jarige kammenmaker Antun Penezić uit Zagreb vindt niemand meer die zijn beroep wil leren. De kennis over het ambacht dreigt te verdwijnen. Kan het beroep van kammenmaker aangeleerd worden aan een robot? Dat onderzoekt het ontwerpersduo Unfold (Claire Warnier en Dries Verbruggen). Ze bekijken of een robotarm de fijne menselijke handelingen kan uitvoeren. In deze tentoonstelling presenteren ze een film van Alexandre Humbert, naast een aantal ambachtelijke en digitaal geproduceerde objecten uit hoorn.

Unfold is een Antwerps ontwerpbureau. Het werd in 2002 opgericht door Claire Warnier (NL) en Dries Verbruggen (BE), na hun studies aan de Design Academy Eindhoven. Het oeuvre van Unfold is opgebouwd rond digitale productie-technieken en de invloed ervan op een hedendaagse ontwerpprakrtijk. Met projecten zoals l’Artisan Électronique, Stratigraphic Manufactury en Of Instruments & Archetypes tastte het duo al de grens af tussen de hand en het gereedschap, tussen de maker en de machine.

Curator: Annelies Thoelen

#expovoorvisithasselt
Lees meer

Wanneer

tot

Waar

Z33
Bonnefantenstraat 1
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 8
Kortingstarief (personen met een beperking / UiTpas Hasselt / groepen vanaf 8 personen): € 4
- 26 jaar: gratis
museumpassmusées: gratis

Contact

011 29 59 60

Organisator

Z33

Links

http://www.z33.be
a combmaker's tale - Unfold & Alexandre Humbert
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.