Aftellen naar Tournée Locale!

Tournee Locale

Wat

Het tweejaarlijks cultureel wijkfestival Tournée Locale strijkt tussen 22 april en 10 mei 2020 neer in Katarina, Hollandsveld en de Kempische wijk. Vanaf september starten de voorbereidingen van het festival dat de wijk zal innemen met culturele activiteiten voor en door wijkbewoners. Nieuw dit jaar is dat stad Hasselt een budget en ondersteuning ter beschikking stelt van bewoners met creatieve ideeën.

Na de succesvolle eerste editie van Tournée Locale in 2018 in Runkst, Heilig Hart en de stationsomgeving waar meer dan 4.000 bewoners kwamen kijken of deelnemen, willen we met een nieuw programma naar andere wijken trekken. Een mooie mix van theater, optredens, exposities, workshops, lezingen, debatten... die buren samenbrengen en cultuur naar bijzondere plekken in de wijk haalt.

Inwoners aan het woord

Ook bewoners kunnen zelf met ideeën komen. Zij kennen hun wijk en al het creatief talent dat er woont tenslotte het beste. Met deze ideeën kan je nu al van start in een traject dat uiteindelijk moet uitmonden in een eindproduct of toonmoment tijdens de festivalweken. Als stad stellen we hiervoor een budget en ondersteuning ter beschikking. Heb jij een idee? Of goesting om samen met andere wijkbewoners iets te organiseren? Laat het ons nu al weten en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Contact