Advies en premies bij duurzaam (ver)bouwen

Premies of subsidies voor (ver)bouwen

Verbouw je een woning, ga je enkel isoleren of pas je je woning aan i.f.v. de leeftijd zodat je langer in je woning kunt wonen? Op de Premiezoeker vind je een overzicht van woonpremies die je kan aanvragen als je een woning bouwt, verbouwt, aanpast, huurt of koopt in Hasselt.

Het Woonloket geeft, op afspraak, je advies op maat en administratieve ondersteuning bij de premie aanvragen.

 

Isolatiescore van jouw dak

In januari 2017 vloog een vliegtuigje met een warmtegevoelige camera over alle daken in Hasselt. Met al die gegevens werd een kaart samengesteld, waarop je kan zien hoe goed jouw huis geïsoleerd is. Zo kan je te weten komen of er nog werk aan de winkel is. Wil je weten hoeveel warmte er verloren gaat via jouw dak? Zoek je woning op de kaart: vermeld je straat + Hasselt.

Zoek je woning op de thermografische kaart

Opgelet! De interpretatie van de warmtefoto van jouw dak is niet altijd evident. Hulp nodig? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek bij het Woonloket.

Warmtekaart

Quickscan

Ga je (ver)bouwen en heb je concrete vragen over hoe dat nu precies zit met isoleren, ventileren en verwarmen? En wil je een maximale winst halen met een optimale investering? Reserveer dan een gratis Quickscan van Dubolimburg. Om het advies zo optimaal mogelijk te laten verlopen, breng je best je bouwplannen, schetsen, foto's... mee. We geven je ook uitleg over premies, subsidies en andere financiële voordelen.

De Huisdokter

Ga je grondig renoveren? Maak dan een afspraak met de Huisdokter. Deze bouwspecialist komt langs bij je thuis en geeft je uitgebreid advies op maat. De huisdokter bekijkt de staat van je woning en legt je uit welke werken én in welke volgorde kunnen worden uitgevoerd. Na je huisbezoek krijg je een persoonlijke renovatierapport. Hasselaren betalen voor  het bezoek inclusief rapport 50 euro in plaats van 100 euro, dankzij een tussenkomst van het stadsbestuur.

Maak een afspraak met de Huisdokter

Heb je een vermoeden dat er asbest is in je woning? Maak dan een afspraak met de Huisdokter van DuboLimburg. Deze bouwspecialist komt langs bij je thuis, gaat op onderzoek en legt je uit hoe je de asbest in je woning veilig kan laten verwijderen en afvoeren. Vervolgens krijg je optioneel een lijst van aannemers of prijsoffertes op maat van erkende asbestverwijderaars. Hasselaren betalen voor het bezoek 50 euro, of gratis als je via een aannemer van DuboLimburg het asbest laat verwijderen.

Maak een afspraak met de Huisdokter voor asbestverwijdering

Bouwplanadvies

Ga je een nieuwe woning bouwen? Laat dan je bouwplan doorlichten door een bouwspecialist van DuBo Limburg. Deze specialisten screenen je bouwplannen grondig op vlak van oriëntatie, materiaalgebruik, levenslang wonen, gebruikte technieken... en bekijken waar je nog winst kan boeken op het vlak van comfort en energieverbruik. Hasselaren betalen voor dit advies 50 euro in plaats van 100 euro, dankzij een tussenkomst van het stadsbestuur.

Infosessies over duurzaam bouwen

Samen met de stad Hasselt en de provincie Limburg organiseert Dubolimburg infosessies over duurzaam bouwen. Thema’s zijn dakisolatie, gevelrenovatie, energiezuinig ventileren, vervangen verwarmingsinstallatie, warmtepompen, zonnepanelen en Infrax BouwTeams. In de agenda van 'Eerste hulp bij duurzaam bouwen' lees je waar en wanneer er infosessies in je buurt plaatsvinden.

BENOvatiecoach voor samen renoveren

Wil jij je huis isoleren? Schrijf je dan in voor collectieve renovatiebegeleiding. Van zodra 10 Hasseltse gezinnen inschrijven voor eenzelfde isolerende maatregel, biedt Infrax gratis een BENOvatiecoach aan om jouw renovatieproject in goede banen te leiden. Deze coach neemt verschillende taken van jou over zoals het zoeken naar een geschikte aannemer, het opvragen en vergelijken van offertes, het opvolgen van de uitvoering van het project... Handig toch!

Renovatie appartementsgebouw: technische inspectie en advies

Ben je lid van de raad van mede-eigendom van een appartementsgebouw of ben je syndicus en is je residentie toe aan een grondige renovatie? Vraag bij de dienst Wonen een gratis doorlichting van je appartementsgebouw aan. Deze grondige technische inspectie resulteert in een uitgebreid adviesrapport waarmee je onmiddellijk aan de slag kan gaan als je wil renoveren of investeren in je appartementsgebouw.

 

Goedkope energie- en renovatielening

Ga je verbouwen of isoleren en wil je daarvoor goedkoop geld lenen? Je kan tot 30.000 euro ontlenen aan 0% (Vlaamse energielening). De Limburgse renovatielening wordt zelfs verlaagd van 2% naar 1,5% vanaf 1 maart 2020.

Contact