Koning Albertstraat

Vernieuwing bestrating

Vroeger dan initieel voorzien en in samenspraak met de betrokken handelaars gingen we begin april van start met de vernieuwing van het eerste deel van de Koning Albertstraat. Tussen de Grote Markt en de Ridderstraat werd de bestaande bestrating opgebroken en vervangen door dezelfde kasseien als op de Grote Markt. Dat werk is intussen klaar.

Ter voorbereiding van de komst van een nieuwe supermarkt in de straat moeten de nutsmaatschappijen dringend een hoogspanningskabel leggen tussen de tweede helft van de Koning Albertstraat en de hoogspanningscabine ter hoogte van de Kezerreme. Hierbij wordt langs de handelszaken met oneven huisnummer een sleuf gegraven.

Omdat we op termijn de bestrating van de Koning Albertstraat tussen de Ridderstraat en de Groene Boulevard sowieso willen vervangen, leek  het herstellen van deze sleuf zinloos en gaan we de bestrating van de weghelft tussen de winkels met oneven nummers en de betonnen middenstrook aansluitend vernieuwen. Het gedeelte dat de nutsmaatschappijen langs de Groene Boulevard opbreken tot aan de Kezerreme wordt in oorspronkelijke staat hersteld.

Hinder

In totaal duren deze werken zo’n twee tot drie weken. Daarna moet de nieuwe bestrating nog vier weken uitharden en is er dus nog geen gemotoriseerd verkeer mogelijk. Leveringen kunnen bij de heropening van de handelszaken via de weghelft die we nu niet aanpakken. Die helft, voor de panden met even huisnummers, vernieuwen we pas later dit jaar. Voetgangers kunnen wel meteen over de nieuwe bestrating.

Koning Albertstraat

Contact