Nieuws

60*'ers

Hoe zien 60+'ers Hasselt?

Van september tot eind november plannen HOGEVIJF en de Hasseltse Seniorenadviesraad (SAR) een wetenschappelijk onderzoek bij Hasseltse zestigplussers, die zo de kans krijgen om mee te bouwen aan een Hasselt op hun maat.
Bomen

Meer biodiversiteit op Domein Kiewit

Op Domein Kiewit zet Natuurpunt deze zomer bijl en zaag in een aantal bomen. Maar wees gerust, de uitdunningswerken dienen de goede zaak. Uitheemse boomsoorten moeten er plaats ruimen voor inheemse. Een bos met diverse boomsoorten, van verschillende leeftijden, geeft de ecologie en biodiversiteit een duwtje in de rug.
Fiets aan de hand

Afstappen graag

Heel wat winkelende voetgangers ergeren zich aan fietsers die niet afstappen in de drukke winkelstraten van onze stad. Ze geven aan zich niet helemaal veilig te voelen Daarom geldt er vanaf 1 juni een fietsverbod op de centrale winkelas Koning Albertstraat-Grote Markt-Hoogstraat-Demerstraat en ook in de kortstraat. Dit van maandag t/m zaterdag, telkens van 11 tot 18 uur.
kezeremme

Kantoorruimte Kezeremme te huur

Het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling is op zoek naar een huurder voor de stijlvol gerenoveerde kantoren op de 1ste verdieping van ‘DE KEZEREMME’ gelegen op Limburgplein 3, 3500 Hasselt.
Conservatorium

Start inschrijvingen Academie en Conservatorium

Wil je muziek spelen, op een podium staan, kunst ontdekken en zelf creëren? Dat kan! Iedereen, jong én oud, kan vanaf nu inschrijven aan Kunstencampus Hasselt voor het komende academiejaar dat start vanaf september.

Centrum gedeeltelijk autovrij op zaterdag

Vanaf 1 juni worden de Dorpsstraat, de Minderbroedersstraat en de Paardsdemerstraat elke zaterdagnamiddag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en wandelaars krijgen er vrij spel tussen 12 en 18 uur.
Blokbar

Rustig studeren in de Blokbar

De examens komen eraan. Zoek je een rustige studeerplek? Dan heeft de Hasseltse jeugddienst de oplossing voor jou: een 'Blokbar' in De Serre op het Groenplein. Tot 28 juni, elke dag open van 9 tot 21 uur. Spring maar binnen!
speelplein

Aanbod zomervakantie

Neem je agenda bij de hand en begin al maar te plannen. Onze dienst Jeugd, Sport en Cultuur organiseren tijdens de zomervakantie een divers aanbod aan sportkampen, speelpleinwerkingen, workshops, jeugdkampen... In hun brochures lees je het allemaal.

Pages

Niets missen van Hasselt? Ontvang het laatste nieuws rechtstreeks in je mailbox.

Naam:

Voornaam:

Email: