Nieuws

warm weer
Opgelet! De ophaalrondes van het afval worden deze week aangepast, omwille van de hittegolf. De firma Limburg.net vraagt daarom dat je je afval tijdig buiten zet. Bij voorkeur de avond voor de ophaling en zeker voor 6 uur ’s ochtends. Zo kunnen de ophalers deze week vroeger beginnen aan hun shift en hun werk doen in draaglijke temperaturen. Bedankt voor je begrip!
hittemaatregelen
Met temperaturen tot 38 graden wordt het de komende dagen gevaarlijk warm. Voldoende drinken, kinderen niet laten buiten spelen op het heetst van de dag, niet sporten, lichte kledij dragen,... zijn maar enkele tips die we kunnen meegeven. Verzorg jezelf en ga wat vaker langs bij ouderen. Ook de beestjes verdienen bij deze hitte extra aandacht (en verkoeling)!
zomershoppen
Zin om te gaan shoppen? Vanaf donderdag 27 juni is het braderie in Hasselt én ook op zondag 30 juni zijn de winkels open van 13 tot 18 uur! Een uitgelezen moment om te gaan soldenshoppen. Flaneer langs etalages, snuffel in boetieks en scoor de beste koopjes. Veel shopplezier!
foodtruck
Maak tijdens de braderie een tussenstop op het Kolonel Dusartplein. Drie dagen lang, van vrijdag 28 juni tot zondag 30 juni is er een groot en gezellig openluchtrestaurant met de heerlijkste gerechten uit alle windstreken. Er is ook kinderanimatie. Genieten maar!
straatmuziek
Welke Hasseltse straatartiest verdient een podiumplek op Pukkelpop? Ook jij kan mee bepalen wie dat wordt. Op zaterdag 29 juni geven 14 muzikanten/bands tussen 14 en 17 uur het beste van zichzelf. Een stemformulier en plannetje met de 14 locaties kan je afhalen bij de dienst Toerisme of ter plekke bij de straatmuzikant. We zien benieuwd naar wie jouw stem gaat.
nieuwsbrief
Nieuws, acties en evenementen in Hasselt? Je ziet het als eerste met onze nieuwsbrieven. Duid de thema's aan die jou interesseren en schrijf je in.
plannen Universiteitslaan
Het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn gaan het kruispunt van de Grote Ring (R71 Gouverneur Verwilghensingel) met de Universiteitslaan (N702) herinrichten. Onder het kruispunt leggen ze tunnels aan voor het openbaar vervoer, fietsers en voetgangers. De werken starten van vrijdag 28 juni om 20 uur tot maandag 1 juli om 6 uur.
Render heraanleg Kapermolenpark
Op zoek naar een rustige plek om te ontspannen in eigen stad? Vanaf 15 juli kan je weer terecht in het Kapermolenpark, dat de jongste maanden flink vernieuwd werd en klaar is om uit te groeien tot een echt multifunctioneel park. De inrichting is nauw afgestemd op de noden en wensen van de bezoekers.
60*'ers
Van september tot eind november plannen HOGE VIJF en de Hasseltse Seniorenadviesraad (SAR) een wetenschappelijk onderzoek bij Hasseltse zestigplussers, die zo de kans krijgen om mee te bouwen aan een Hasselt op hun maat. Daarom zoeken we nu zestigplussers die in het najaar leeftijdsgenoten willen bevragen. Interesse?

Niets missen van Hasselt? Ontvang het laatste nieuws rechtstreeks in je mailbox.

Naam:

Voornaam:

Email: