Nieuws

lenteshoppen
Zin om te gaan shoppen? In Hasselt zijn op zondag 24 maart de winkels open, van 13 tot 18 uur! Een uitgelezen moment om te gaan lenteshoppen. Flaneer langs etalages, snuffel in boetieks en ontdek de nieuwste trends. Terwijl jij shopt, leven je kinderen zich uit in het Huis van het Kind (Maastrichterstraat 96 c). Veel shopplezier!
bibliotheek
Opgelet! De bibs in Hasselt zijn gesloten van 20 tot 26 maart. Het nieuwe bibliotheeksysteem wordt dan geïnstalleerd, om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Je kan die week dus niets ontlenen of inleveren. Er komt wel een pop-up leesruimte met alle kranten in 't Scheep.
stroom
De stad Hasselt lanceert opnieuw een groepsaankoop gas en Belgische groene stroom. Goed voor het milieu én voor jouw portemonnee. Hoe meer Hasselaren zich inschrijven, hoe beter de prijs. Ook Hasseltse bedrijven en verenigingen kunnen deelnemen. Interesse? Schrijf je vrijblijvend in voor 7 april en beslis erna of je overstapt.
carnaval
Alaaf! Alaaf! Het is tijd om lekker gek te doen. Op zaterdag 30 maart paradeert er een clownenstoet en op zondag 31 maart trekt de internationale carnavalsstoet door het centrum. Ben je op zoek naar het perfecte plaatsje langs de parade?
boom
Liefst 7.000 Hasseltse gezinnen bestelden een gratis broeikasboom of -plant. Met je bevestigingsmail kan je je bestelling op zaterdag 16 maart afhalen op de Centrale Werkplaatsen. De zes soorten bomen en heesters krijgen vanaf dan een plekje in Hasseltse tuinen en dragen zo hun steentje bij aan een robuuster en meer bijvriendelijk klimaat.
veegwagen, veegplan
Alle stoepen en straten binnen de grote ring krijgen een grote schoonmaakbeurt. Wanneer de veegwagens in jouw straat komen, parkeer je het best niet op straat. Je riskeert een boete en de takelkosten van je auto. Bekijk hier wanneer de veegwagens langs komen.
film Liyana
12/04/2019
Op vrijdag 12 april staat het thema multiculturaliteit centraal. We starten met docu-animatie Liyana, voor kinderen vanaf 8 jaar en sluiten af met een speelworkshop. Reserveer snel je plekje.