Duurzaam (ver)bouwen

Wijkrenovatie

Woon je in de Witte Wijk, Banneux of Kuringen-Heide? Wil je jouw woning energiezuiniger maken en zo jouw wooncomfort vergroten, besparen op je energiefactuur en de waarde van je huis verhogen... maar weet je niet hoe, zie je op tegen het vragen van offertes of schrikken renovatiewerken je af?

Stap dan mee in ons wijkrenovatieproject

Mijn Warm Huis

Veel woningen verliezen nog te veel energie terwijl dit vaak met eenvoudige middelen kan aangepakt worden. Benieuwd hoe jouw woning scoort? En welke maatregelen je kan nemen in je woning om je comfort te verhogen en/of je energiefactuur te verlagen? Hoeveel kost je dit? En welke premies kan je ervoor krijgen?

Ontdek het via Mijn Warm Huis

Via enkele eenvoudige vragen berekent deze toepassing hoe jouw woning scoort op het vlak van energie. Je kan er maatregelen (zoals isoleren van dak, muren en vloeren, nieuwe beglazing of zonnepanelen, verwarming,...) kiezen om je woning energiezuiniger te maken. Mijn Warm Huis toont ook meteen wat de impact van deze ingrepen is voor jouw woning op energetisch vlak. Via een gepersonaliseerd stappenplan bekom je een inschatting van de investeringskosten en de premies die je hiervoor kan krijgen.

Met steun van de provincie Limburg.

Groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterij

Zonnepanelen, al dan niet in combinatie met een thuisbatterij, zijn nog steeds een slimme investering. Schrijf je voor 31 september gratis en vrijblijvend in voor de groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterij. Wij garanderen naast een goede prijs-kwaliteitsverhouding ook professionele begeleiding en maximale ontzorging.

Lees meer over de groepsaankoop en schrijf je in! 

Investeren in groene energie via coöperatie

Ben je geen huiseigenaar of is je dak niet geschikt voor zonnepanelen, maar heb je wel spaarcenten die je wil investeren in hernieuwbare energieproductie? Wordt coöperant van CVBA Bronsgroen en wordt voor een stukje 'mede-eigenaar' van de zonnepanelen op het lokaal dienstencentrum Hogevijf Stadspark. 

Renovatiebegeleiding huis

De stad Hasselt helpt je huis renoveren. Je krijgt individuele begeleiding, advies en ondersteuning op maat.

  • Allereerst komt de Huisdokter bij je langs. Deze bouwspecialist bekijkt de staat van je woning en legt je uit welke werken én in welke volgorde best uitgevoerd worden om je woning energiezuiniger en meer comfortabel te maken.
  • Na het huisbezoek ontvang je een persoonlijk renovatierapport. Hasselaren krijgen een extra aanbod: de huisdokter helpt je ook bij het opvragen en vergelijken van offertes, aanvragen van premies en subsidies, met opmetingen in het kader van isolatie ...
  • Kostprijs: Hasselaren betalen, dankzij een tussenkomst van het stadsbestuur, maar 50 euro voor deze individuele renovatiebegeleiding. 

Interesse?  De presentatie van de voorbije infoavond kan je hieronder raadplegen.

Maak een afspraak met de Huisdokter voor renovatiebegeleiding via mail: mariska.hobo@dubolimburg.be 

Renovatiebegeleiding appartementsgebouw

De renovatie van een appartementsgebouw is niet evident. De technische complexiteit, de besluitvorming en financiering door diverse eigenaars vereisen een gestructureerde aanpak. DuBOLimburg zoekt appartementsgebouwen ouder dan 40 jaar waar ze hun nieuwe geïntegreerde werkwijze 'C-REAL' mogen toepassen. In het kader van dit onderzoeksproject is de begeleiding gratis. 

Ben je als syndicus of appartementeigenaar geïnteresseerd? Bezoek de website van C-REAL

Bouwplanadvies bij nieuwbouw

Ga je een nieuwe woning bouwen? Laat dan je bouwplan doorlichten door een bouwspecialist van DuBo Limburg. Deze specialisten screenen je bouwplannen grondig op vlak van oriëntatie, materiaalgebruik, levenslang wonen, gebruikte technieken... en bekijken waar je nog winst kan boeken op het vlak van comfort en energieverbruik. Hasselaren betalen voor dit advies 50 euro in plaats van 100 euro, dankzij een tussenkomst van het stadsbestuur.

Premies, subsidies en leningen

Bouw of verbouw je een woning? ga je enkel isoleren of pas je je woning aan i.f.v. de leeftijd zodat je langer in je woning kunt wonen? Op Premiezoeker vind je een overzicht van premies en subsidies die je kan aanvragen als je een woning bouwt, verbouwt, aanpast, huurt of koopt in Hasselt.

Premiezoeker

Het Woonloket geeft, op afspraak, advies op maat en administratieve ondersteuning bij aanvragen van premies en subsidies.

Ga je verbouwen en moet je daarvoor extra geld lenen? Je kan tot 15.000 euro ontlenen aan 0% via de Vlaamse energielening als je aan de voorwaarden voldoet  of 30.000 euro aan 1,5%  via de Limburgse renovatielening.

Isolatiescore van jouw dak

In januari 2017 vloog een vliegtuigje met een warmtegevoelige camera over alle daken in Hasselt. Met al die gegevens werd een kaart samengesteld, waarop je kan zien hoe goed jouw huis geïsoleerd is. Zo kan je te weten komen of er nog werk aan de winkel is. Wil je weten hoeveel warmte er verloren gaat via jouw dak? Zoek je woning op de kaart: vermeld je straat + Hasselt.

Zoek je woning op de thermografische kaart

Opgelet! De interpretatie van de warmtefoto van jouw dak is niet altijd evident. Hulp nodig? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek bij het Woonloket.

Warmtekaart

Contact