Mondmaskers

Bedeling mondfilters

Tussen 15 en 19 juni bedeelden we de filters van de federale overheid, samen met de horecabon. Elke Hasselaar ouder dan 12 jaar (geboren in 2008 of eerder) ontving een exemplaar. Heb je nog vragen? Neem dan telefonisch contact op via 011 23 90 00 of mail naar info@hasselt.be.

De filters in deze briefomslag kunnen ingevoegd worden in de mondmaskers die wij u eerder bezorgden of in een zelfgemaakt mondmasker. De gebruiksaanwijzing vindt u op de verpakking. In elke verpakking zitten twee herbruikbare filters, die u zelf nog op maat moet knippen. Het is ook mogelijk om van deze filter zelf een mondmasker te maken. Alle info hiervoor vindt u via www.maakjemondmasker.be.

In totaal gaat het over 69.248 filters bij 36.100 gezinnen.

De bedeling verliep per wijk als volgt: Sint-Lambrechts-Herk, Spalbeek, Stevoort, Stokrooie, Tuilt, Tuinwijk, Kermt, Centrum, Godsheide, Henegauw, Rapertingen, Wimmertingen, Hollandsveld, Banneuxwijk, Casterwijk, Kapermolen, Kiewit, Kuringen-Heide, Kuringen en Runkst.

Bedeling mondmaskers stad Hasselt

Tussen 9 en 20 mei bedeelde de stad Hasselt gratis herbruikbare mondmaskers. Elke Hasselaar ontving een mondmasker in de brievenbus.

Bedeling mondmaskers federale overheid

Vanaf 15 juni verdeelt de federale overheid stoffen mondmaskers aan de bevolking. Je kan ze afhalen bij een apotheek.

  • Wie mag ze afhalen?
  • Wat moet je zeker meebrengen?
  • Op welke dag mag je ze afhalen? 

Lees meer over de stoffen mondmaskers van de federale overheid

Maak je eigen mondmasker

Heb je een naaimachine en wil je aan de slag? Neem dan een kijkje via www.maakjemondmasker.be. Je vindt er het nodige patroon om zelf aan de slag te gaan. Bezorg je maskers aan je buren, familie en vrienden!